Het Leukste Groepsuitje

Het Leukste Groepsuitje werd in 2014 opgericht door groepsaccommodatie-eigenaar en softwareontwikkelaar Jan Entjes.

Voor en door ondernemers!

In de jaren 90 waren de meeste groepsaccommodaties in Nederland afhankelijk van boekingsportals en marketingpartijen. Eigenaren van groepsaccommodaties kregen daarnaast ook concurentie van de grote bungalowparken die ook groepsaccommodaties gingen aanbieden op hun parken. De grote bungalowparken werkten -in tegenstelling tot de kleine zelfstandige bedrijven- wel samen. Eigenaren van groepsaccommodaties zagen dan ook hun boekingen teruglopen. Op de jaarlijkse vergadering van de groepsaccommodaties wist Jan zijn collega's te overtuigen dat zij een groot gevaar zouden lopen als ze niet zelf een eigen online platform zouden gaan opzetten. Jan kreeg veel bijval van zijn collega's en stelde voor het platform op te zetten samen met branchevereniging RECRON. Het lukte RECRON niet om een dergelijk portal van de grond te krijgen. Hierna nam Jan het initiatief om zelf reserveringssoftware te gaan ontwikkelen en een online platform op te gaan zetten voor de groepsaccommodatie-sector. Inmiddels maken veel groepsaccommodaties gebruik van de reserveringssoftware en ook samenwerkingsverbanden als SGAD en GROEPEN ZEELAND zetten de software in voor hun portal.

Geen winst oogmerk

In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare sites is Het Leukste Groepsuitje het enige zoek en boek portal in Nederland zonder winstoogmerk. De ondernemer moet bij vergelijkbare websites commissie afdragen over de boeking, of een vast jaarbedrag betalen om op het zoekportal te mogen staan. Het Leukste Groepsuitje heeft geen verdienmodel omdat het portal gevoed wordt door de eigen reserveringssoftware van de ondernemer. De consument boekt dus altijd rechtstreeks bij de eigenaar van de groepsaccommodatie!

Laagste Prijs garantie!

Omdat er geen bookingsfee wordt berekend is er financiƫle ruimte ontstaan voor de eigenaar van een groepsaccomodatie. Diverse eigenaren geven inmiddels 10% korting op hun basisprijs (de ondernemer bepaald dit zelf het is dus niet verplicht). Bij Het Leukste Groepsuitje wordt niet het portal beloont voor de boeking maar de consument!